Perfect Page

A Kodak szabadalmaztatott technológiája, a világon egyedülálló képjavító rendszere, amelyet ma már minden dokumentumszkennerébe beépít. Ezzel gyakorlatilag a készülékből már a legtökéletesebb kép kerül a feldolgozó számítógépre, nem terhelve annak processzoridejét az utólagos képjavító feladatokkal.

A Perfect Page funkciói:  iThresholding, automatikus színészlelés, automatikus körbevágás, lyukak kitöltése (fekete-fehér), szélkitöltés, agresszív vágás, kiegyenesítés, tartalomalapú üres oldal észlelés és törlés, több szín kiejtése, kétforrású szkennelés, automatikus tájolás, szín a váltólapon és sok egyéb funkció.

Perfect Page teszt

A Perfect Page segítségével a szkennelés gyorsabb és könnyebb mint valaha

A szkennelés nem más a dokumentum lefényképezése és digitális formába öntése. Bizonyára Ön is arra vágyik, hogy egy gombnyomással tökéletes képet kapjon. Ezt az innovációt fejleszti a Kodak immáron két évtizede. Minden mai Kodak szkennerben 20 év fejlesztői és tervezői munkája rejtőzik, amely a nagy sebességű dokumentum továbbító rendszert, a kiváló minőségű optikát, a tökéletes megvilágítást és a kitűnő képalkotást biztosítja. Így lesz a a dokumentum szkennelés egyszerű és tökéletes.

A Perfect Page kevesebb dokumentum előkészítési munkát igényel. Újraszkennelésre a a gépkezelő általi ellenőrzésre nincs szükség. A szkennelés után a képfeldolgozás, valamint az adatok kinyerése a teljes sebesség megtartása mellett történik. Ezzel időt és pénzt takaríthat meg.

A Perfect Page alkalmazásával történő szkennelés legfontosabb célja az azonnali tökéletes minőségű kép, hogy időt és költségeket takaríthasson meg a feldolgozási munkafolyamat során. A Perfect Page alkalmazásával a felhasználó mentesül az időt rabló előkészítési munka nagy részétől, egyszerre lehetséges színes/szürke skálás és fekete-fehér kép előállítása a dokumentum mindkét oldaláról, nincs szükség újra szkennelésre a szkennelési hibák kijavítása miatt.

A Perfect Page eredénye: döbbenetes és lenyűgöző

Tekintsük át részletesen a képjavítási funkciókat, melyeket – készüléktípustól függően – a Perfect Page a Kodak szkennerbe építve tartalmaz.

Fehéregyensúly beállítás

A készülék a szkennelés során automatikusan beállítja képről képre a fehéregyensúlyt, ehhez igazítja a kép digitalizálását. Ezzel szükségtelenné válik a régebben szokásos rendszeres kalibrálási folyamatát.

Kiegyenesítés, fix forgatás, automatikus képkivágás, keret korrekció

A kiegyenesítés funkció egyenesbe hozza a ferdén szkennelt dokumentumokat, a fix forgatással egy meghatározott irányba forgathatja az elkészült képeket, az automatikus kivágás eltávolít a kép széleiről minden felesleges területet, a keret korrekcióval fix méretű keretet adhat az elkészített képhez, amennyiben a feldolgozó alkalmazás ezt kívánja. Ezen funkciókat akár egyedileg, akár kombinálva választhatja ki a sebesség teljes megtartása mellett.

Automatikus színfelismerés

A készülék képes a fekete-fehér és színes szkennelés között automatikusan váltani a beszkennelt dokumentum tartalmától függően. Ezzel helyet takarít meg a háttértárolón, hiszen a fekete-fehér tartalmú dokumentumokat nem fogja színesben eltárolni a készülék.

iThresholding és Adaptive Threshold Processing (ATP)

A fekete-fehér dokumentumok szkennelése esetén alkalmazható, a Kodak által szabadalmaztatott eljárások, melyek segítségével a lehető legtökéletesebb képet lehet előállítani vegyes típusú dokumentumok esetén is. A rendszer megvizsgálja az előtér és a háttér elemeit és ehhez állítja automatikusan a fényerő, a kontraszt és a Threshold értékeit minden egyes beszkennelt dokumentum esetén. (Threshold az az érték, amely meghatározza egy elemi képpontról, hogy fekete vagy fehér legyen a beszkennelt dokumentumon). Az eljárással könnyen optimalizálható az a kép is amelyen nyomtatott karakteres és kézírásos szövegek egyaránt megtalálhatók.

Üres oldal felismerés/kiszűrés

A rendszer képes megállapítani egy beszkennelt dokumentumról, hogy az tartalmaz-e érdemi információt vagy sem. Amennyiben nem tartalmaz, törli a dokumentumfolyamból, igy az nem kerül rögzítésre. Ezzel nagymértékben növelheti a tárolókapacitását a számítógépen, hiszen nem kell üres oldalakat eltárolni.

A legújabb Perfect Page fejlesztések

A Perfect Page legújabb fejlesztése még több intelligens funkcióval ruházza fel a szkennereket, amelyekkel a szkennelés és a képfeldolgozás automatizmusa tovább növelhető, a munkára fordított idő pedig csökkenthető.

Egyedi színbeállítások

A felhasználónak mostantól lehetősége van, a különböző környezeti változók függvényében – ilyenek a helyi megvilágítás, az alkalmazott monitorok és nyomtatók – az egyedi színbeállítások használatára. Ezen beállításokat eltárolhatja, így később bármikor könnyedén alkalmazhatók, csökkentve ezzel az egyedi beállításokra fordított időt.

Színkezelés

A legtöbb szabványos és ipari színrendszer alkalmazható a szkennelés során. A kibővített színkezeléssel lehetősége van bármely szín kiejtésére a dokumentumon belül, kiterjesztve ezzel az űrlapfeldolgozás határait.

Szegmentálási technológia

A szegmentálási technológia segítségével könnyedén válaszható szét a szöveges és a képi információ egy dokumentumról. A szöveges részre alkalmazhatók a Kodak képjavítási eljárások, míg a fotók ezektől mentesen tisztán kerül eltárolásra.

Fotók kiemelése

Az előzőkben leírtak szerint a készülék automatikusan megkeresi és kiválasztja a dokumentumon lévő fotókat, melyeket a normál archiválási rendszerből kiemelve elkülönülten fog eltárolni. A készülék képes a dokumentumok közé kevert fotókat kiszűrni, és azokat automatikusan a fekete-fehér dokumentumoktól elkülönítetten eltárolni.

Tanítható elektronikus színkiejtés

A Kodak szkennerek számára mostantól bármely színt megtaníthat, amelyet nem kíván a beszkennelt képen eltárolni (űrlapok szegélyei). Ez azt jelenti, hogy a régebben korlátozottan (piros, kék, zöld) használható színkiejtésnek immáron nincs határa. Az így beszkennelt dokumentumok könnyedén átadhatók a különböző OCR alkalmazásoknak, melyek jóval nagyobb hatékonysággal képesek dolgozni.

Háttér kiegyenlítés

A háttér kiegyenlítés automatikusan távolítja el a dokumentumon lévő zavaró elemeket, koszokat, megtisztítja és élesíti a képet. Az információ tartalom és az olvashatóság növekszik, a színes fájlméret pedig akár 15%-al csökkenhet.

Automatikus képforgatás

Az automatikus képforgatási technológia segítségével immáron nem kell az időt rabló előkészítési munka során egy irányba állítania a dokumentumokat, ezt a szkennelés során a készülék elvégzi ön helyett. A rendszer megvizsgálja a beszkennelt dokumentumon a tartalom és a karakterek állását, majd a helyes irányba fordítja a képet.

Szkennelés Perfect Page nélkül

Perfect Page nélküli szkennelés során számos probléma adódik a beolvasott dokumentummal.

Színes kép a Perfect Page alkalmazása után

Ugyanaz a kép Perfect Page alkalmazásával, színesben szkennelve. Az eredmény azonnal látható, nincs szükség további képjavításokra.

Fekete-fehér kép a Perfect Page alkalmazása után

Ugyanaz a kép Perfect Page alkalmazásával, fekete-fehérben szkennelve. Az eredmény ismét azonnal látható, nincs szükség további képjavításokra.

A többféle szín és a színes kézírás sem probléma

Ez a szállítólevél többféle színt, nyomtatott karaktereket és színes kézírást egyaránt tartalmaz. A Perfect Page alkalmazásával a fekete fehérré konvertált dokumentumról semmi nem hiányzik.

Tiszta konverzió a színes képről fekete-fehér dokumentum előállításakor

A Perfect Page tökéletesen oldja meg a vegyes háttérszíneket tartalmazó, vegyes karakter színekkel ellátott dokumentumok fekete fehérré konvertálását, könnyedén távolítja el a felesleges szövegkiemelő filcet, az eredményként kapott dokumentum jobban olvasható mint az eredeti.

Tanítható, kibővített színkiejtés

A legújabb Perfect Page technológiát tartalmazó Kodak szkennerek bármely színt képesek eltüntetni a szkennelt képről, dokumentumonként akár három különböző színt is kijelölve. Eddig a dokumentum szkennelés területén a színkiejtés csak a szabványos piros, kék és zöld színekre volt lehetséges külön-külön. Különlegessége, hogy a vegyes színeket tartalmazó dokumentum kötegekből is képes a rendszer kiejteni az adott dokumentumon megjelenő színt.

Tökéletesen működő automatikus beforgatás

A Perfect Page rendszerébe integrált automatikus beforgatás segítségével a kevert irányú dokumentumokat tartalmazó kötegből, helyes olvasási irányba forgatott szkennelt képeket kap. A Perfect Page megkeresi és megvizsgálja a dokumentumokon lévő karaktereket, melyekből eldönti a kép helyes irányát. A technológia duplex módban is alkalmazható. Mivel a dokumentumok előkészítése sok időt vesz igénybe, a technológiát alkalmazva pénzt és időt takaríthat meg. Az OCR szoftvereknek átadott, helyesen beforgatott képek, növelik annak hatékonyságát.

A Perfect Page funkciói nem működnek egyformán a különböző típusú driverek esetén. Bizonyos funkciókat az ISIS driver nem tartalmazza, mivel ezen driverek fejlesztése nem közvetlenül a Kodak Alaris által történik. Érdeklődjön a support vonalon az aktuális állapotokról, a géptípus függvényében.