Csatlakozási felületek

USB 3.0 interfész

A legújabb nagy sebességű USB csatoló felület. 2013 óta a Kodak szkennereket ezzel a csatoló felülettel szerelik fel.

USB 2.0 interfész

A legtöbb mai szkenner ezt a csatoló felületet használja. Az USB 2.0 interfész visszafelé kompatibilis az USB 1.1 technológiával, igy azokon a számítógépeken is üzemeltethetők a készülékek – persze jelentős sebességvesztéssel – amelyek ilyen régi típusú csatoló felülettel rendelkeznek. Támogatja a Plug-and-play üzemmódot, az adatátviteli sebesség elérheti a 480 MBps-t.

IEEE-1394 Firewire interfész

A nagyobb teljesítményű eszközeinken megtalálható ez a csatoló felület. Az IEEE-1394 interfész, közismert nevén a FireWire támogatja a Plug-and-play üzemmódot, és 100,200 vagy 400 MBps adatátviteli sebességet képes biztosítani szemben az USB 1.1 12 MBps sebességéhez képest. A FireWire automatikus beállítási lehetőségével elkerülhetők az ID összeütközések az adatvonalon.

SCSI interfész

A SCSI interfész mára már vesztett jelentőségéből, pedig régen ez volt a legbiztonságosabb adatátviteli szabvány. ANSI szabványú csatoló felület, többféle fizikai csatlakozó kialakítással. Kezdve a 8-bites SCSI-1-től amelynek adatátviteli sebessége 4 MBps egészen a 16-bit-es Ultra Wide SCSI-2-ig amely 80 MBit adatátviteli sebességre képes.

Ethernet (10/100/1000 Base-T) hálózati interfész

A számítógépes hálózatok szabványos illesztési felülete, melynek segítségével a hálózatba kötött különálló készülékek kommunikálnak egymással, az adatokat megosztjaák a hálózati erőforrások között, használják a hálózati tárolóeszközöket, hálózati nyomtatókat vagy e-meil szervereket. A Ethernet (10/100/1000 Base-T) által támogatott protokollok a TCP/IP, SMB, SMTP, DHCP (vagy statikus) és NT Domain Authentication.